Dostava in vračilo naročenega blaga

Naročeno blago hitro, varno in zanesljivo dostavljata naša pogodbena partnerja POŠTA SLOVENIJE in DPD. Pri nakupu nad 250 EUR je poštnina brezplačna, za manjše nakupe zaračunavamo pavšalni znesek poštnine 5,00 EUR za dostavo na območju Slovenije. Za pošiljke v druge države je cena navedena ob vpisu države pri naročilu. Embalaže in pakiranja ne zaračunavamo. 

V primeru težav z dostavo vaše pošiljke ali morebitnih poškodb se obrnite na dostavljalca (POŠTA SLOVENIJE ali DPD). Naprošamo vas, da o morebitnih težavah obvestite tudi nas. 

Vsi izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem času. Za blago iz zaloge v večini primerov zagotavljamo pošiljanje v 2-7-ih delovnih dneh. Izjema so dobave brendiranih artiklov in naročil blaga iz Azije. Za ta naročila vam bomo dobavni rok navedli v ponudbi. Če želite pred naročilom biti prepričani o dobavnem roku, nas kontaktirajte ali pa oddajte zahtevek za ponudbo. Status vašega naročila lahko spremljate v zavihku Moj račun. V primeru, da kakšnega naročenega artikla trenutno ni na zalogi, vas bomo o dobavi obvestili po elektronski pošti ali telefonu. Za dostavo izven območja Slovenije je čas dostave odvisen od oddaljenosti. 


Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Za uveljavljanje vaše pravice do odstopa od pogodbe morate z jasno izjavo (npr. pismo, poslano po pošti ali e-pošti) o vaši odločitvi obvestiti podjetje AGARIC. d.o.o., da odstopate od navedene pogodbe. Za to lahko uporabite tudi obrazec za preklic, ki pa ni predpisan. Podjetje AGARIC d.o.o. mora po odstopu od pogodbe kupcu vrniti vsa opravljena vplačila. Vračilo vplačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče oziroma najkasneje v štirinajstih (14) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Za vračilo vplačila uporabljamo isto plačilno sredstvo, kot ste ga vi uporabili pri prvotni transakciji, razen če je bilo z vami izrecno dogovorjeno drugače. Vračilo vplačila lahko zavrnemo, dokler ne prejmemo vračila blaga ali dokler ne predložite dokaza, da ste blago poslali nazaj, glede na to, kar je prej.

6. odstavek 43 d. člena ZVPot določa, da v primeru, da je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga mora vrniti podjetju nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Naslov za vračilo blaga v Sloveniji je:

AGARIC d.o.o.
(vračilo spletnega naročila)
Tržaška cesta 23

2000 Maribor

Stroške povezane z vračilom blaga nosi kupec. Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, neuporabljene in v originalni embalaži. Priložiti mora kopijo računa. Oblačila, spodnje perilo, dodatki, ki so predmet vračila, MORAJO biti etiketirana enako, kot so bila ob prevzemu, prav tako NE smejo kazati sledi nošenosti, uporabe ali poškodb. Kupec nima pravice vračila blaga v primerih ko je bilo blago izdelano po natančnih navodilih naročnika. 

Za vse nejasnosti ali dodatne informacije smo vam na voljo v času poslovanja na telefonski številki 02 621 04 12.

Sklenjene pogodbe so shranjene v pisni obliki v poslovnih prostorih podjetja AGARIC d.o.o., Tržaška cesta 23, 2000 Maribor. Kopijo pogodbe lahko kupec zahteva pisno.